Kierkegaard og ledelse

Kierkegaard er også relevant på arbejdspladsen
Sprogligt elegant præsenteres relevante sider af Søren Kierkegaards filosofi, og hvordan hans filosofi er relevant i vores tid – også når vi går på arbejde.

Bestselleren Kierkegaard og ledelse (6. oplag)  tilbyder en ny måde at tale om de personlige og eksistentielle sider af ledelse på – både hvad angår det personlige lederskab og personaleledelse. Samtidig belyses den etiske fordring i ledelse – forpligtelsen overfor noget, der rækker ud over en selv – opgaven, fællesskabet, visionen.

Kierkegaard og ledelse indbyder til refleksion og fordybelse, men bogen er også fuld af konkrete eksempler fra lederes dagligdag. Forfatteren bygger bro mellem ledelsesteori, eksistentialisme og socialkonstruktivisme. 

Ledere kan bruge bogen som et alternativ til managementverdenens værktøjskassetænkning og som et frikvarter til refleksion og selvdannelse.

Som medarbejder kan man blive klogere på, hvilken type ledelse man selv er udsat for, og hvordan man i samspil med andre er med til at skabe kulturen på sin arbejdsplads.

Citater fra Kierkegaard og ledelse

‘Ledelse er at opnå resultater sammen med og gennem andre. Ledelse er en samling aktiviteter, som handler om at få en organisation – et fællesskab – til at skabe noget sammen. Ledelse er en social aktivitet, der har med mennesker at gøre, uanset hvilket ledelsesniveau man er på’.  side 10

’Kierkegaard vil have os til at være den, vi er, der hvor vi er – at træde i karakter. Først når vi forsoner os med os selv, kan vi udvikle os. Først når vi forsoner os med livet, som det er på godt og ondt, kan vi tage ansvar for vores eget liv. Når Kierkegaard er så aktuel i dag, er det netop, fordi han vil vise os, at vi hele tiden har et valg, i måden vi forholder os på – vores livssyn.’  Kierkegaard og ledelse, side157

Læs mere om Kierkegaard og ledelse

Læs Indledning Kierkegaard og Ledelse

Kirstine Andersen:  Kierkegaard og ledelse, 2004. 6. oplag. Bogen kan bestilles på www.frydenlund.dk 

 

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.