Filosof

Kirstine Andersen i Jens Hages streg

Hvis en filosof er én, der har en universitetsgrad i filosofi, er Kirstine Andersen ikke filosof. Hvis mindre kan gøre det, så bruger hun filosofien som klangbund for arbejdet – med fokus på livsholdninger og det almenmenneskelige.

De eksistentielle sider af mennesket i arbejdslivet er i fokus, og hun undersøger lederens dilemmaer, og hvilke værdier, der er på spil, når vi går på arbejde.   Hvordan kommer vi ud over, at der er grænser for erkendelsen – at sandheden er subjektiv? Det filosofiske grundlag er især Søren Kierkegaard og hans tanker om, hvad det vil sige at være menneske – at træde i karakter som menneske.

Ledelse har sine værktøjer, som kan og skal læres. Men samtidig er ledelse en livsholdning, der skabes gennem udnyttelsen af de erfaringer, livet giver. Det eksistentielle må gå gennem en personlig tilegnelse.

’Du tager en gammel klog mand og gør ham topaktuel ift. det liv, vi lever.  Det er fantastisk.  Du formidler hans budskaber, så de skaber mening for den enkelte og organisationen. Om det så er ledere, politikere, fagpersoner eller seniorer.’ Dorthe Guling, COK

’Vi blev sat til at formidle vores egen eksistens gennem fortællinger. Folk begyndte uden problemer at tale og snakken gik ivrigt. Vi fik hver især en oplevelse af det, Kirstine havde talt om – hvad det vil sige at være ’et selv’.  Det er en individuel proces, der går i gang hos hver enkelt, der skaber en øget bevidsthed om væren, og hvad vil det sige at være menneske?’   Vibeke H. Knudsen.

Hvis du vil vide mere om filosofi og ledelse

Hvis du vil læse mere om filosofi og medarbejdere – så læs udpluk af efterskrift til bogen Drivkraft:

Se også

 

 

 

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.